Tutorial


Tutorial Full For Simple Template

cara nax tukar ke Simple Template
 Log in Blog -> Dashboard -> Template -> Pilih Simple Template dan pilih yang hujung sekali
(tengok gambar di bawah..
iema dah kotak kan warna pink ^^)


nie template yang iema guna sekarang
kalau korang nax guna simple template yang lain pun boleh jugax
terserah korang 

semua tutorial di sini sesuai digunakan pada simple template nie
sebab iema pun guna jugax tutorial2 nie
kalau korang guna template laen just try and error k
kalau tax paham boleh tanye
nax copy tutorial nie pun boleh tapi kredit kepada iema ye


 Kod Warna
 Tutorial Google Translator
 Tutorial Create Chrome Theme
 Tutorial Switch Cursor
 Jenis Garis Border
 Tutorial Bentuk-Bentuk Border
 Tutorial Buang Border Image
 Tutorial Open New Tab
 Printscreen
 Tutorial Letak Widget Instagram pada Blog

 Cara Edit Blog Template Terbaru



 Tutorial Google + Follower
 Tutorial Dapatkan Kod Follower




 Tutorial Cantikkan Kotak Komen
 Tutorial Cantikkan Kotak Komen Cara2
 Tutorial Reply To Comment
 Tutorial Paparkan Gambar pada Ruangan Komen
 Tutorial Cantikkan Gambar Pengomen

 Tutorial Centerkan Post Footer
 Tutorial Post Footer Image
 Tutorial Image Sebelah Comment Box
 Tutorial Image Sebelah Comment Box versi kedua

 Tutorial Underline Hover
 Tutorial Link Hover
 Tutorial Link Hover Berbackground

 Tutorial Cbox
 Tutorial Masukkan Smile dalam Cbox
 Tutorial Letax Background Di Cbox





kalau dah amex, bagitahu iema ye.. TQ ^^
freebies nie iema akan selalu update
kalau korang ade cadangan iema boleh dapatkan icon2 yang chomel, boleh bagitahu iema.. bagi laman website die k
iema tawu korang tax rajin nax upload icon sendiri, biar iema uploadkan
(credit : glitter-graphics , Pretty Poodle and pixel-diary)
 New
 Home




button kat atas nie boleh request warna background dan tulisan
senang bagi kod warna k 

6 comments:

Siti Ruzana said...

kak, nak mintak tuto boleh tak? mcm mane nak hide kan lagu ehh? kira lagu tu terapung laaa :)

Iema Gurlz said...

nanti akq buat kan tutorial ye ^^

meelyana okashiwa :) said...

kak , nak mintak tuto boleyh ? mcm mne nk buat sidebar jd cntik ? Diy buat xmenjadi :'( Boleyh akk tgk-ii kan ?

Iema Gurlz said...

akak x dapat bukak blog adik la
adik bagi link blog boleh?

Shiro Usagi said...

iema nak tanye lagi
mmc mne nak buat tab comel macam iema keyh?

Iema Gurlz said...

tab menu toe ke?
yg toe iema design sendiri guna adobe photoshop ^^