Printscreen

527114_366292656823016_55806344_n_large
hye...
nie iema nax tunjukkan cara buat printscreen
tengox kat keyboard korang ade yang macam dalam gambar nie tax
credit google

hah ade kan?? good
contoh korang nax printscreen follower korang
korang bukak blog korang toe
terus tekan PrtSc kat keyboard korang
pastikan follower korang toe boleh nampax bile buat printscreen

lepas toe korang p Paint

nanti keluar macam nie

korang terus Ctrl + v

hah, tadi nax printscreen follower kan
kalau macam nie, tax ade nampax follower nye
gambar atas toe dah salah

yang nie baru betul

kan dah nampax follower nye
mesti bagi nampax taw gambar yang nax di printscreen toe k
gambar toe nampax besar sangat kan
korang cume nax printscreen follower je
jadi korang kena crop gambar toe dulu

macam mane nax crop?
korang tengox gambar di bawah
klik button crop toe dan crop follower korang toe

gambar nye akan jadi macam di bawah lepas di crop
korang nampax kan ade kotak yang garis putus2 toe
korang right click dan klik cut

klik new dan Ctrl + v
tax nax edit pape lagi terus save as

nie hasilnye
dah siap
selamat mencuba