Tutorial Cepatkan Loading Blog

hye
line internet dah ok, boleh la buat tutorial sikit2 mane yang iema tawu
agax2 korang, blog korang toe ringan tax?
loading nye cepat ke lambat?
kalau rase macam lame benor masuk blog korang toe, cepat follow tutorial nie
 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML
 ctrl + f, cari kod nie
</body>
 dah jumpe, copy dan paste kod nie di atas kod yang korang cari tadi
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'/><script src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0' type='text/javascript'/><script type='text/javascript'>jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == &quot;iPad&quot;) return;jQuery(&quot;img&quot;).lazyload({effect:&quot;fadeIn&quot;,placeholder: &quot;http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif&quot;});});</script>
 preview dulu, tax ade pape error save
 cube korang bukak blog korang toe
 kalau maseh same je, korang p la delete widget yang banyak2 kat blog korang toe
selamat mencuba 

2 comments:

Harith Iskandar said...

mmm sy pn pnting kan loading yg cepat jg kt blog ni..tu pasal xde widget byk2 sgt...tu pon still rase mcm lembat
thanks sbb sudi ajar kat sini...kkdang terlupa jg bab ni :)

Iema Gurlz said...

@Harith Iskandar hihi.. betul toe...
kalo lmbat jgx kena buang sikit widget or pape yg berkenaan
u r wc ^^