Convert Youtube ke MP3

hye...
korang biase tax tengox youtube  mesti biase kan
kadang2 bile korang tengox video, mesti korang terpikir nax wat caller ringtone la lagu nie  macam best pulax.. betul tax 
cara yang senang dan mudah korang kena convert la video toe dulu
macam mane nax convert 
meh iema tunjuk cara die
 korang ke sini dulu -> Youtube

 kat kotak search toe korang taip la ape2 name video atau lagu
 lepas toe, korang pilih la mane2 video

 klik share kat bawah video toe... rujuk gambar di atas
 nanti akan keluar satu link yang dah siap terhighlight... korang terus copy atau guna Ctrl + C je link toe... kalau tax highlight, korang highlight la ye sendiri 
 korang ke sini pulax -> Clip Converter

 pada media URL, paste kan link yang korang copy tadi
 klik continue

 file name toe kalau korang nax ubah, ubah la..
kalau nax macam toe je, tax perlu sentuh pape k
 conversion format toe :-
kalau korang nax video asal, terus klik start
kalau korang nax MP3, klik MP3 dulu k
rujuk kat gambar di atas

 kalau MP3, lepas korang klik akan keluar macam nie pulak
korang nax ubah, ubah la.. artist, title, album... 
yang laen2 tax perlu sentuh
 pastikan sebelum klik start, mesti macam kat gambar di atas ye
 terus klik start

 tunggu habis loading semua nie

 lepas toe die akan terus keluar yang nie
 klik Download

 dah habis laoding korang boleh bukak file download korang
 lepas toe terserah korang nax buat ape
 nax bluetooth ke handphone korang atau pendrive
dah siap... senang kan

 kalau nax convert lagi, korang klik je convert another video toe
 korang ulang cara yang same
selamat mencuba 

2 comments:

Sherlyanna Angiela said...

thanks... kalau mahu printscreen tu mcm mana pula?? sy tdk tahu la... hihihi ^^

Iema Gurlz said...

@Sherlyanna Angiela u r wc
nty iema wt kn tutorial nye k :)