Tutorial Blockquote Style

Tumblrl47xtnxek01qaky03o1400large_large
hye
lihat gambar nie
ade nampax perubahan kat situ kan
sebelum dan selepas di hala cursor
yang nie la iema nax buat kan tutorial nye
jom follow tutorial nie
 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML
 ctrl + f, cari kod nie
.post blockquote {
 kalau tax jumpa kod toe korang kena tambah la
 macam mane nax tambah, cari kod nie, Ctrl + f (untuk memudahkan pencarian)
.post-body {
 copy dan paste kod nie betul2 di atas kod yang dicari tadi
.post blockquote {
background:#faf9f2;
color: #ffffff;
border-radius:10px;
border:1px solid #FFE2E2;
border-right:15px solid #edd9c5;
color:#783f04;
padding:4px;
-webkit-transition: 2s;
}
.post blockquote:hover {
background:#faf9f2;
color: #783f04;
border:1px solid #FFE2E2;
-webkit-transition: 2s;
}
color kuning color background
color oren ketebalan border
color hijau boleh ubah kat SINI
color biru muda warna border
color merah ketebalan border kanan
color purple jenis garis border SINI
color pink warna border kanan
color biru warna tulisan
 dah siap edit, preview dulu dan save
selamat mencuba 

6 comments:

MarnieyZ said...

wahhh, cantik je. Nanti nak try lah. hihihi :)

Iema Gurlz said...

@MarnieyZ hihi...
bley2 ^__^

Nabeel Fikree said...

Wahhh thanks cik iema! Memang bagus tuto awak. Siap2 ada info untuk penambahan. Mula2 risau dah sebab tak jumpa kod tu. Yeah good! Suka gila. Teruskan dengan tutorial yang macam ni, saya suka! *Eh? Over*

Iema Gurlz said...

@Nabeel Fikree hihi...
u r wc...
iema akan cuba sebaik yg mungkin
mudah2an berguna tox blogger2 yg lain insyallah..amin... ^__^

sabella mohamad said...

wah thanks ye buat tuto ni akak ! :D

Iema Gurlz said...

@sabella mohamad u r wc ^__^
harap2 tutorial nie bergune tox semua