Tutorial Letak Cursor dalam Blog

hye
tutorial nie iema nak tunjukkan cara letak cursor kat blog sendiri
macam kat blog iema nie, ade 2 cursor berbezakan

cursor iema yang pertama

cursor iema yang kedua

cursor yang pertama, cursor biasa kat blog iema nie
cursor kedua akan keluar bila di halakan pada link atau gambar

nak jugak macam toe, jom follow tutorial nie
sebelum toe korang kena la design sendiri cursor korang toe ye
siap2 dah upload kat photobucket untuk dapatkan link cursor korang toe

 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c

 Dashboard -> Layout -> Add A Gadget -> HTML/ Javascript
 copy paste kod nie di ruangan content
<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(URL CURSOR PERTAMA), default;} a:hover {cursor:url(URL CURSOR KEDUA),wait;}</style>
color hijau = letak cursor korang yang pertama
color oren = letak cursor korang yang kedua

 dah selesai, save
kalau cursor korang tak jadi, mungkin disebabkan korang tak delete kod cursor korang yang sebelum nie
korang kena delete kod lame dulu taw

3 comments:

Miz Tia said...

ow kode yang lama harus di hapus dulu ta?


makasih kak iema. sudi membalas reques miztia :D .

Iema Gurlz said...

@Miz Tia hihi... same2 ^^

azi kosasih azi said...

cara buat cursor seperti kk gmna ?