Kemalasan Ku Dah Mai Dah

Large
hye..
ok... kemalasan iema da mai dah
malas benor nax online da sekarang nie
kalau tax online lagi la +++ bosan
kalau iema tax online iema main game
main game burger... tax dapat beli burger, main game burger jadi la.. huhu

nax join ape2 segmen dan GA pun da mula malas da
ramai jugax nie tag iema.. entah bile nax join
kalau join pun, nax kena tengox syarat2 die dulu
kalau senang, serta merta iema join
kalau sponsor ramai benor dan kena klik iklan bagai, iema bookmark dulu
nanti bile kerajinan iema da mai, iema join la ye... toe pun kalau belum due date lg la
tapi jangan risau... kalau blogwalking korang, iema rajin... hihi.. boleh gitu
yang dulu iema janji kan nax bagi freebies background pun belum tunaikan lagi
background nye da ade cume tinggal nax upload dalam photobucket je
harap bersabar ye... tq ^__^

Takziah Kepada Keluarga Arwah

hye
pagi tadi iema p bandar jap dengan max iema
ade barang tax cukup kat rumah
aish... da 2 kali dalam seminggu p bandar pun tax cukup lagi
pelik bin ajaib betul
mase nax ke arah pergi toe, jumpe sedara iema
kate nye ade orang meninggal kat kampung
orang tua dox bercerita, iema dox tepi pasang telinga je la
tax abis pikir sape la gerangan arwah tersebut

iema nie kalau tengox muke kenal la.. kalau sebut name sampai iema ke tua tax tawu.. haha... iema tax amex pot name orang...
asal panggil pakcik..makcik..akak..abang..nenek..atok..adik da kire hormat la orang toe kan... x sebut nama pun x ape... asal kan hormat orang
time balik.. max cakap sambil tunjuk kat 1 arah nie
"hah.. nie kan kereta die (kereta merah)... sape agax nye yang bawak kereta nie ke sini.. arwah mesti da ade kat hospital nie"

iema tax tanye pape lagi..
dalam otax da bergeligat macam2 persoalan
time pergi tadi tax ade pulax nampax kereta toe terperuk kat tepi jalan toe
mase tengox kereta toe, iema cam la sebab iema pernah naik kereta toe...
tuan kereta toe pernah tumpang kan iema p bandar satu mase dulu
tax kan pakcik toe yang meninggal... tengox pakcik toe sihat je sebelum nie
ke iema silap tengox arah yang max iema tunjuk tadi

sampai rumah, baru tanye max
"milik kereta merah toe ke orang yang meninggal toe"
mak iema kate
"aah, pakcik yang selalu tumpangkan akak ke bandar dulu toe la"
huh, terkejut iema... macam nax kena heart attack... *dielakkan
macam tax percaya pulax... anax pakcik toe masih kecik2 lagi taw...
yang paling kecik bawu setahun tax silap iema.. paling tua, darjah 6

pakcik toe meninggal sebab serangan jantung
pagi tadi arwah nax p kutip sayur kat kebun tibe2 arwah kena serangan jantung
meninggal kat situ jugax... innalillah...
betul la kan kate orang jangan sangka orang yang sihat, tax ade sakit
bile2 je penyakit nax menyerang kite
takziah kepada keluarga arwah
AL-FATIHAH

Segmen Barang Blog By Nisha

TAMAT

klik banner di atas untuk join
iema nax pilih hadiah
  • Banner Gif
tarikh tutup :- 30/4/2013

Senarai Link - Segmen Blogwalking, Follow dan Follow Back (Part 3)


sebelum toe korang pun boleh la follow iema jugax kan ^^
mane yang korang tax dapat nax follow tax ape
link blog ~ http://iema90.blogspot.com
fanpage ~ https://www.facebook.com/pages/Blog-iema/480734255339789
twitter ~ https://twitter.com/iemagurlz90
join group ~ http://www.facebook.com/groups/blogchomeldancute/
join group ~ https://plus.google.com/u/0/communities/112706861112440483172
weheartit ~ http://weheartit.com/iemagurlz
KUMPULAN 9
 aenn athirah ~ http://aennpunyerbelog.blogspot.com/
 atie atikah ~ http://atieatikah.blogspot.com/
                      facebook ~ https://www.facebook.com/atie.atikah.3
                      twitter ~ https://twitter.com/EYKASTILETTO
 mizz fletcher ~ http://eyannfletcher.blogspot.com/
 nur wanda shuhada ~ http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/05/segmen-blogwalking-follow-dan-follow.html
 athirah kitty ~ http://athirahkitty.blogspot.com/2013/05/join-segmen-blogwalking-follow-dan.html
 atiqah anuar ~ http://greenielife23.blogspot.com/
 cahaya hati ~ http://nunapringiacyunq.blogspot.com
 amira yasmin ~ http://activediary.blogspot.com
 mimbar kata ~ http://mimbarkata.blogspot.com/
 arni vanilla ~ http://arnilala.blogspot.com/

KUMPULAN 10
 nurul ain ~ http://nurulain26.blogspot.com/
 qeela aini ~ http://ourrandomrainbow.blogspot.com/
                        http://juisnumo.blogspot.com/
 ainulaqma ~ http://diagonallife.blogspot.com/2013/08/join-segmen-jalan2-d.html
 cik fie ~ http://www.cikfie.com/2013/08/segmen-blogwalking-follow-dan-follow.html
 qaseh farhana ~ http://roketcokelat.blogspot.com/
                  twitter ~ https://twitter.com/DiboArha
                  facebook ~ https://www.facebook.com/tea.beng.7
 shinda saidi ~ http://she-shinda.blogspot.com/
 cik misya ~ http://www.aimisyahirah.com/
          fanpage ~ https://www.facebook.com/MisyaDaBeauty
 mahirah ridzuan ~ http://mahiraridzuan.blogspot.com/
                  fanpage ~  https://www.facebook.com/QZCollections
 yanaza ~ http://ciktangankidal.blogspot.com
 

Hadiah2 Segmen Dah Sampai

hadiah2 dah sampai
terima kasih
nie dari 
http://iema90.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html
 nie dari
terima kasih sekali lagi
chomel sangat2

Cara Edit Blog Template Terbaru

Dashboard -> Template -> Edit HTML
ade nampax triangle toe kan, klik je...
kat bawah2 die pun ade lagi...
nanti keluar kod yang lain2
nax cari kod widget, header dan lain2, klik Jump to Widget toe
nax cari kod, gune Ctrl + f
preview template nax tengox hasil korang edit or nax tengox kalau ade error or tax
edit template kalau nax edit lagi
save template kalau dah selesai
senang kan.. semoga berjaya edit mengedit blog korang ye
NOTA : kalau tax jumpe kod yang di cari.. klik semua triangle yang ade kat template toe dan search kod yang nax di cari.. enter kod toe sampai jumpe (enter 2 kali atau lebih dalam kotak search sampai jumpe)

1st Giveaway by Saya Budak Baru Belajar

TAMAT
klik banner untuk join
iema tag :-

Karenah Orang

Kitten-licking-his-paw_large
hye2
sekian kali nye iema p bandar buat kali kedua
semalam dah p shopping, arie nie pun shopping lagi
semalam turn max iema beli barang, arie nie turn adik iema pulax
parah2.. naseb baik la sorang adik nye... adik yang banyak karenah
eh2, iema ade 2 adik la... tapi yang sorang toe dah pandai hidup berdikari
pandai2 la die beli sendiri kalau nax pape kan
nie, yang sorang lagi nie memang tax dapat nax kawal cikit
iema sendiri pun tax boleh nax agax ape yang die suke dan tax suke
naseb qow dapat akak yang baik nie diq...
akak yang baik hati dan penyayang... *perasan... haha

padahal, semalam iema tanye die taw nax beli pape tax
die sendiri kate tax ade... iema pun ok je la
sampai malam je, die hulur duit suruh beli stox makanan lagi
aduh... pening kepale dengan adik aq sorang nie
sabar aje je la... itu 1 hal.. 1 hal lagi, iema yang p sorang.. die tax nax ikut...
kalau macam toe gaye nye, iema le kena pilih sendiri stox makanan nye kan

pilih sendiri pun satu masalah jugax... kena beli ikut rase tekak die je
nanti salah beli, dah die tax nax makan pulax
tapi alhamdulillah, buat mase nie ape iema beli die suke
suke nye iema.. suke nye iema...
tapi die tax tawu cara iema pilih

contoh iema nax beli nugget
iema bukan jumpe pakai amik je taw... kena tengox perisa... kena pikir dulu
kurang2 20 minit nax pilih...*macam pilih baju pulax.. huhu
rase2 macam nax amex spicy... iema amex..
nanti dah gerax ke tempat lain, patah balik semula tempat tadi...
pikir lagi... letax balik yang spicy amex yang original pulax...
gerax kat tempat lain.. belum sempat nax pilih barang lain, dah patah balik kat tempat nugget semula... tukar amex spicy semula..
kalau dah kali ketiga pilih memang tax kan tukar la...
kalau asex tukar je, sampai malam tax balik rumah.. huhu
itu baru pilih nugget, baru 1 jenis stok... belum pilih barang2 lain lagi

lepas shopping tadi iema dox tunggu bus
sementara tunggu bus, iema dapat la tengox karenah2 orang ramai
ade satu benda je yang sama antara diorang
nax tawu ape?? setiap sorang bawak beg KFC.. haha
lalu orang nie, bawak beg KFC.. lalu orang toe, bawak beg KFC...
padahal kan nax ke KFC toe kena melintas jalan besar dulu...
sanggup kan diorang... kalau dulu, iema sanggup la, sekarang dah tax payah lagi...
beli je segera kat pasar raya, lepas toe goreng sendiri kat rumah
banyak dapat.. jimat

Shopping Lagi

547528_497936100260555_1572832590_n_large
hye2
happy nye iema arie nie
pagi tadi iema p shopping dengan max iema
wah.. macam2 rase nye nax p beli
itu kalau di ikut kan atie dan mate la
tapi.... no... no... no...
kena kawal... kena beli keperluan penting je
yang tax penting beli 1 2 je... hihi

tadi beli stok makanan dan barang2 dapur
sempat jugax la cuci mate
tengox2 baju dan selendang...
wah bukan main cantik lagi
kena beli nanti... untuk raya
nax warna ape ye?? pening2

DOODLE SEGMENT by MUNIRAH MN

TAMAT

klik banner untuk join
iema tag :-
nama :- iema
warna tulisan :- #b4627b
warna tudung :- #e391aa
warna baju :- #ffd6e3
warna tali pinggang :- #b36279
warna skirt :- #e391aa
warna kasut :- #ffffff (putih)
warna handbag :- #ffffff (putih)
tarikh tutup :- 5 Mei 2013 (12.00 AM)

Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013

TAMAT
klik banner untuk join