'Segmen blogwalking tambah follower and upkan liker kat fanpage

klik banner untuk join

Giveaway Gempak Raya 2013

TAMAT

ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19-Topup RM5


GA Ramadhan Raya by Emas Putih

TAMAT
Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)

Wajah Lama

wajah lama

sekarang dah berubah biru dan pink pulak
tapi belum siap sepenuhnya

tak suka binatang nie
tapi nampak chomel
letak je la kat blog nie ^__^

Simple Giveaway By Anis & Intan

TAMAT

klik banner untuk join
iema tag :-

Mini Giveaway by DiyanaHani

TAMAT

klik banner untuk join

Perhatian Pengguna Facebook

ketinggalan zaman pulak iema nie
yang belum tawu boleh la copy paste teks nie kat wall korang k
As salam.. mohon pehatian kejap ek!!!
Kepada semua yang berada di dalam senarai kenalan Facebook saya, anda mungkin tidak tahu bahawa Facebook telah mengubah konfigurasi privasi sekali lagi. Applikasi grafik (“Graphic app”) yang baru menyebabkan semua pengguna Facebook di seluruh dunia boleh melihat gambar-gambar (photos), kesukaan (likes) dan komen kita. Malangnya kita tidak boleh mengubah konfigurasi ini kerana Facebook telah menjadikan ia seperti ini.

Oleh itu, dalam tempoh dua minggu akan datang, saya akan terus meletakkan mesej ini dan berharap agar anda juga melakukan perkara yang sama. Saya juga memohon agar anda melakukan perkara-perkara berikut supaya maklumat peribadi yang saya kongsikan dengan anda dan kenalan lain kekal peribadi dan bukan untuk tatapan umum. Saya akan mengeluarkan anda daripada senarai kenalan facebook saya jika anda tidak melakukannya.

Letakkan kursor anda ke atas gambar profile saya tanpa mengklik padanya dan tetingkap akan terbuka. Sekarang gerakkan kursor ke perkataan 'Rakan-rakan' (friends) juga tanpa mengklik. Kemudian, klik pada 'Setting’ dan buang tanda pada 'Life events’ , 'photo' dan 'comments and likes’. Dengan cara ini aktiviti saya dengan keluarga dan kawan-kawan saya tidak lagi akan menjadi tatapan umum. Sila tulis/komen ‘done’ setelah selesai melakukannya.

Sila copy dan paste teks ini di dinding (wall) anda sendiri (bukan 'share' ya!). Apabila saya melihat ia diterbitkan pada halaman anda, saya akan buang tanda yang sama untuk anda

terima kasih atas bantuan anda..Selamat berpuasa..

Hari Jadi Adik Kesayangan Iema

happy birthday
18 Julai 2013 (Khamis)
alhamdulillah.... dah Ramadhan ke 9 kan hari nie
hari nie jugak jatuh pada hari jadi adik bongsu iema
SELAMAT HARI JADI ADIKKU yang ke 18
dah besar dah adik akak
AKAK SAYANG ADIK SANGAT2
atau panggilan mesra G

kenapa G?
nama sebenar, Muhamad Rodzi
nama panggilan, Oji atau Rozi
iema singkatkan lagi, G
iema sorang je taw panggil dia G
yang lain masih panggil Rozi

kenapa akak sayang G?
G manja
G dengar kata
G tak kedekut
G suka bantu orang yang dalam kesusahan

ape2 pun akak sayang G
SELAMAT HARI JADI
nanti akak masak sedap2 untuk berbuka puasa nanti k

Syawal Giveaway by Syazlia & FD

TAMAT
klik banner untuk join


Senarai hadiah:

Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2

Segmen klik-klik duit raya by www.cikyaya.my

TAMAT

klik banner untuk join..
due date 25 July 2013 ( 3pm)

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com

TAMAT

KLIK BANNER DAN SIAP. 
HANYA UNTUK 7 HARI !

JOM JOIN BERAMAI - RAMAI !



Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :

" Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan ".


Salam Ramadhan Kareem :)

Tutorial Ubah Tulisan Post Title

tutorial nie iema nak tunjukkan cara ubah tulisan kat post title
ade dua cara korang nak ubah tulisan kat blog

CARA PERTAMA
Dashboard -> Template -> Customize (rujuk gambar)

klik Advanced -> Post Title
pilih la font korang nak

Apply to Blog

CARA KEDUA
korang ke Edit HTML
cari kod untuk Post Title (rujuk gambar dibawah)

yang iema kotakkan color hijau toe, korang ubah font lain yang korang nak
dah selesai save template
kalau nak ubah font lain2 pun boleh jugax
font di sidebar atau font untuk post

Tutorial Letak Cursor dalam Blog

hye
tutorial nie iema nak tunjukkan cara letak cursor kat blog sendiri
macam kat blog iema nie, ade 2 cursor berbezakan

cursor iema yang pertama

cursor iema yang kedua

cursor yang pertama, cursor biasa kat blog iema nie
cursor kedua akan keluar bila di halakan pada link atau gambar

nak jugak macam toe, jom follow tutorial nie
sebelum toe korang kena la design sendiri cursor korang toe ye
siap2 dah upload kat photobucket untuk dapatkan link cursor korang toe

 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c

 Dashboard -> Layout -> Add A Gadget -> HTML/ Javascript
 copy paste kod nie di ruangan content
<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(URL CURSOR PERTAMA), default;} a:hover {cursor:url(URL CURSOR KEDUA),wait;}</style>
color hijau = letak cursor korang yang pertama
color oren = letak cursor korang yang kedua

 dah selesai, save
kalau cursor korang tak jadi, mungkin disebabkan korang tak delete kod cursor korang yang sebelum nie
korang kena delete kod lame dulu taw

Keyword : Coklat Cadbury

sejak kebelakangan nie
bile iema tengok keyword kat nuffnang,
kebanyakkan pengunjung2 kat blog iema nie cari coklat cadbury
kenapa tak coklat jenama lain?
kenapa pilih coklat cadbury?
korang minat ye coklat cadbury nie?
iema pun minat jugax... hihi ^__^v

iema ade buat entri coklat cadbury sebelum nie
toe pun iema dah lame sangat tak beli
gambar coklat cadbury nya hilang pulax
malas nak update balik.. ade mase iema update la ye
kalau korang tension, makan coklat... coklat bukan mengemukkan badan k
bukti nya, iema selalu makan coklat, badan iema tetap maintain.. senang cerita kurus je.. haha.. bye

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

TAMAT
klik banner untuk join
2 hadiah yang iema pilih
  • SHAWL
  • 100 KEPING SAMPUL DUIT RAYA EXCLUSIVE DESIGN
Tamat 24/7/2013 *10 hari sahaja*

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.

Tutorial Cantikkan Sidebar (Full)

iema nak jawap pertanyaan dari Eiyna

Gambar 1

nie kod iema yang asal
tak nampak, klik gambar untuk jelas
nak jarakkan antara kotak2 sidebar korang
cari kod margin korang
0em boleh ubah sebanyak mane korang nak ubah



nak bentuk border macam nie?
nie kod nye
-webkit-border-radius: 20px 20px 0px 0px;
-moz-border-radius: 20px 20px 0px 0px;
border-radius: 20px 20px 0px 0px;
border:3px solid #BD6B84;
background-color:#ffd6e3;
color oren = color untuk border
color hijau = color untuk background



nak ubah tajuk/title di sidebar
boleh tambah kod nie kalau tak ade kat kod korang toe
text-align:center;
(center, left, right)
letak dibawah kod nie
h2 {
rujuk pada gambar 1


tutorial sidebar yang lain, kat sini
tutorial lain, kat sini
Tutorial