Sikap Orang Tak Bertanggungjawab

hye... selamat petang
korang sehat tak? korang kena jaga diri taw...
lagi2 beberapa daerah mengalami jerebu yang teruk sekarang nie kan
kurangkan aktiviti luar... banyak minum air kosong taw

korang mesti bosan kan entri lame masih terlekat kat blog iema nie
maaf... iema belum sehat sepenuhnya
macam biasa la, penyakit iema masih lame lagi
sering sakit2 badan dan pening kepala
tapi alhamdulillah, iema dapat update entri nie jap hari nie

di sini iema cuma nak meluahkan apa yang iema rasa beberapa hari nie
iema geram sangat2 dengan seorang jiran iema nie
bile mintak tolong kat abah iema, bukan main lagi merayu2
dia mintak abah iema menebas kebun dia yang bersemak toe
entah berapa tahun entah tak uruskan kebun dia toe
bile nak tetapkan harga, dia nak murah dan cepat
nak je iema cakap macam nie kat dia, "amboi... nak murah buat sendiri la"
pakal je orang tua... bawak bersabar je la

bila dah siap menebas kebun dia, mintak la bayaran
time mintak toe, macam2 alasan dia bagi
tak ade duit la kat rumah... anak belum bagi duit la...
tak ade sape2 nak amik duit kat bank la
geram pulak dengan orang macam nie
dah la mintak murah... nak cepat pulak toe
bila nak bayar upah nya, haram!!!
nie dah hampir dua minggu berlalu
upah abah menebas belum dapat lagi
kalau macam nie, jangan harap la iema nak bagi abah tolong dia lagi

iema kesian la dengan abah iema
penat2 dia buat kerja, upah tak dapat lagi
sanggup abah iema tinggalkan kerja lain, sebab nak tunaikan permintaan dia nak cepat
abah iema kerja tak berhenti2 tawu.. siang dapat tolong orang..
malam 12 jam atau lebih abah iema kerja jadi pengawal kat sekolah
itu kalau kerja shift malam.. kalau siang, jadi pengawal kat sekolah...
malam tak tentu, kalau ade orang buat tempahan kuih, abah kena tolong mak
iema nie tak semua kuih iema boleh buat...
iema dapat tolong sikit2 je memandangkan keadaan iema macam nie
raya tahun nie iema tak bagi abah iema tolong orang lagi
asyik tolong orang je, rumah sendiri tak terurus
atau pun
uruskan kerja kat rumah... dah tak ade kerja baru bagi tolong orang
iema tak nak berlaku macam tahun2 lepas
pagi raya baru nak kemas rumah...

Pos + Coklat

hye... selamat petang
lame jugax iema menghilangkan... 
iema bukan tak online, online taw tapi kejap je
just check kalau2 ada email, mesej dan follow memfollow serta BW blogger2 yang jengah blog iema nie
selesai check, ape lagi offline... layan drama online
kalau dah layan drama confem la tak ingat FB, Twitter dan Blog kan
say gud bye je la jawap nye.. hihi

selasa lepas iema tak ade kat rumah
p shopping.. best taw.. rambang mata di buat nya
tengah jalan2 toe, tengok2 baju kurung
ade peniaga nie siap buat iklan baju kurung untuk raya aidilfitri
konon2 design terbaru la kata nya.. amboi, raya lambat lagi.. puasa pun belum lagi

balik rumah, dapat notis pos laju
adoi, memang malas la kan nak ke bandar lagi
biar je la dulu barang toe kat sana
baru tadi iema p amik.. sekali bukak, dapat coklat
iema ade join 1 GA nie bulan lepas
so, bile di umum kan pemenang, iema dapat coklat nie
coklat die sedap taw...

jom terjah page LPCW kat SINI
nak buat tempahan coklat pun ade taw
boleh la buat hadiah atau untuk makan sendiri ^__^




nie iema tengah tunggu teksi
nak p amik coklat toe la...
lepas amik coklat, terus p shopping dengan mak dan abah
TERJAH SINI

Rasa Nak Terbang

hye... selamat petang...
pagi tadi iema p bandar jap... p shopping ^__^
best nye... sampai tak tawu nak pilih ape... tapi lepas shopping sakit dada
pergh.. nasib baik dah lepas shopping
duduk rehat kat terminal, sementara nak tunggu bas balik rumah

tengah duduk tadi, tiba2 angin kencang
berterbangan semua sampah2 bersepah dan pasir2 kat situ
berserabut selendang iema di buatnya di tiup angin
iema sendiri pun rasa nak ikut terbang sekali
nasib la time toe iema duduk, kalau berdiri confem la ikut terbang jugak
tapi kan, berat iema dulu 40.. tak kan kot rasa badan nie nak ikut terbang
ke berat iema makin menurun?? aduh jangan la macam toe

mana tak nya, selera makan dah berkurang
kalau dulu selagi ade stok makanan kat rumah nie, selagi toe makan
tapi iema tak kuat makan la... ade waktu nya yang iema dah tetapkan untuk makan
sekarang, pernah beberapa kali iema tak makan 1 hari suntuk... minum air kosong je
serius, iema tak rasa lapar langsung
esok nya, bangun tidur baru sedar semalam iema tak makan pape
time toe la, cepat2 buat sarapan... tak amik sarapan kang, tak pasal2 pengsan..
dah menyusahkan mak dan abah pulak

nie la salah satu sebab kenapa iema kurus.. makan tak teratur...
iema dah terbiasa makan sehari 2 kali atau sekali je
kalau lebih, iema rasa mual dan sakit kepala
korang jangan jadi macam iema taw
nie iema dah sakit, tanggung la akibat sendiri
padan muka iema.. hihi
iema bukan diet taw... iema memang dah amalkan sehari makan 2 kali atau sekali semenjak iema sekolah rendah lagi

My Birthday

hye
iema kembali untuk update entry nie jap
maaf, iema dah jarang sangat online...
sakit iema belum pulih... tak boleh nak menghadap laptop lama2
pening kepala gila2 la... nie iema tengah mengalami sakit dada dan perut pulax
dugaan... iema kena terima dan banyak bersabar la kan

alhamdulillah, iema di panjangkan umur sehingga hari nie
hari nie iema dapat sambut hari jadi yang ke 23 pada 16 Jun 2013
tapi tahun nie, kami sambut sederhana je
maklum la, iema nie tak berapa sihat
nanti macam2 makan, tak pasal2 kena keluar kan balik
so, semalam dan hari nie ape yang iema nak makan, mak iema buat kan
toe pun yang susah2 la atau iema tak pandai buat

semalam, iema mintak mak iema masak siput sedut
p cari kat pasar sampai jumpa.. lepas toe masak lemak cili api
kenapa iema mintak masak semalam (15 Jun 2013)?
sebab, adik bongsu iema tak ada kat rumah
so, boleh la masak makanan yang adik iema tak makan

hari nie pulax, iema ingat kan nak buat kek
tapi iema tak berdaya pulak nak sediakan bahan2 nya
hari nie iema banyak tidur je
'free call' pun iema tak manfaat kan sepenuhnya (tak guna langsung pun)
ok la, iema nak masuk tidur... bye, gud nyte ^__^

Teduhan Kasih

terlepas drama TEDUHAN KASIH
jom tonton secara online... download pun boleh
Episod 1 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 2 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 3 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 4 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 5 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 6 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 7 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 8 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 9 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 10 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 11 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 12 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 13 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 14 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 15 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 16 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 17 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 18 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 19 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 20 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 21 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 22 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 23 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 24 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 25 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 26 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 27 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 28 - TONTON / DOWNLOAD
tengox terus dari sini
TEDUHAN KASIH

Segmen Menang Hadiah by Aimi ツ

TAMAT
klik banner untuk join

Kenapa Macam Nie

hye2
dah lame jugax iema tax update blog kan
maaf la ye... iema tax berapa sihat sejak kebelakangan nie
iema mengalami sakit kepala yang melampau
nasib baik tax pengsan semalam kat Bandar Kota Tinggi
dah la sorang2 semalam... nax macam mane, kena kuat jugax kan
pakal je nax bayar bil... kalau tax, iema tax ade la nax p tengah2 sakit kepala toe

korang mesti pelik kan kenapa la iema sering sakit je
update entri je, mesti tax sihat.. nie bukan main2 sakit kepala taw
sakit die melampau2 sangat... iema bawak tidur pun sakit nye tax hilang jugax
biasa kalo bawak tidur time sakit2, kurang la sikit sakit nye

iema sering sakit semenjak iema mula masuk kolej
masa toe iema tax tawu pun iema demam
mata iema merah dan berair... rasa seram sejuk je
lagi2 masa toe dah malam
sejak toe, iema kena macam2 sakit
asyik amik cuti je... iema banyak ketinggalan pelajaran dan kelas

kenapa iema kata iema sakit sejak dari kolej??
tax pernah sakit teruk ke sebelum nie?
yupz, memang betul iema tax pernah sakit teruk sebelum masuk kolej
iema tax pernah rasa demam... sebab toe iema tax tawu time toe iema kena demam
bile kawan serumah tegur, baru iema tawu macam mane rasa demam

time alam persekolahan rendah dan menengah
iema tax pernah ponteng... cuti sakit ape ntah lagi... 
kalau lambat datang sekolah, dah biasa sangat... hihi
banyak kali jugax iema pecah rekod kedatangan penuh
pertengahan tahun dan hujung tahun, cikgu akan umumkan kedatangan penuh
mesti la nama iema disebut2 kan
kadang2, cikgu belum sempat umumkan, kawan2 sekelas dah tawu sape cikgu nax sebut.. tax pun diorang pandang je iema
terkenang pulax zaman sekolah dulu... best!!!

iema ade terpikir jugax
kenapa iema asyik sakit je? sebab umur ke?
agax2 ade tax kena mengena cara iema amalkan makan minum seharian iema?
atau pun kelakuan dan sikap iema?
nax tawu, nantikan entri akan datang...
insyallah.. bubye

nax sihat macam dulu... risau kalo sakit nie menjadi2...
tax sanggup nax lalui nya... iema tax kuat :(

Sebenarnya Saya Isteri Dia

terlepas tengox 'SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA' ??
jom tonton secara online... nax download pun boleh

Episod 1 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 2 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 3 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 4 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 5 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 6 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 7 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 8 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 9 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 10 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 11 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 12 - TONTON / DOWNLOAD
Episod 13 - TONTON / DOWNLOAD
    tengox terus dari sini
    SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA

    SEGMEN SAYA NAK SHAWL

    TAMAT
    klik banner untuk join ^^

    Segmen Simple Giler by Ayna

    TAMAT
    klik banner untuk join ^^
    Tarikh tamat : 9/6/2013

    Simple Giveaway by Ika

    TAMAT
    klik banner untuk join
    PIDM
    iema liker ke 76

    Giveaway by Waney Zainuddin - Duit Raya 2013

    klik banner untuk join
    iema tag :-
    Tarikh tutup:
    6 Julai 2013
    atau 
    Bila peserta mencecah 100 orang

    Mini Giveaway by Athirah Wardah

    DIBATALKAN

    klik banner untuk join
    iema tag :-
    tarikh tamat belum ditetapkan
    so, boleh join selagi boleh ^__^

    11 Things About Me

    hye.. selamat petang
    tadi p check kat bookmark, lupa nax buatkan entri tentang nie
    rasa nya macam ade ramai lagi yang tag iema
    tapi iema jumpa beberapa soalan je.. rasa nye macam ade yang ter'delete'
    tax ape la... iema jawap mane yang ade je
    1. Post this rules
    2. Write 11 things about yourself
    3. Answer the questions the tagger set to you
    4. You are not allowed to tag back

    11 Fakta Tentang Iema
    • berasal dari Kota Tinggi, Johor
    • di lahirkan pada 16 Jun 1990 di Hospital Kem Terendak, Melaka
    • iema anax sulung dan anax perempuan tunggal daripada 3 orang adik beradik
    •  iema suke kucing... lagi2 kalau kucing toe gemox
    •  iema tax suke binatang yang tax ade kaki, banyak kaki dan bersisik serta bersayap kecuali burung
    •  iema seorang yang panas baran
    • iema kuat makan
    •  iema suke memasak ape yang iema suke masak
    •  iema pengemar coklat dan kek
    •  iema suke buat kek dan biskut
    • iema suke shopping

    Tiba masa nya nax jawap soalan2 mereka
    soalan dari Shafiella Akiera
    1. Akan geli bila?
    jumpa binatang yang iema tax suka
    2. Fav. colour?
    biru
    3. Anda Seorang yang ...?
    peramah dalam laman sosial.. pendiam bila jumpa :)
    4. Akan menjerit bila ?
    jumpa cacing, ulat, dan serangga terbang
    5. Jenama jam yang diminati?
    tax ade sebab tax pernah beli jam
    6. Rumah anda jenis macam mane ? banglo, teres, kayu or other?
    banglo setingkat
    7. Bilik anda warna ape?
    peach
    8. Phone yang diminati?
    samsung camera
    9. fav. drink?
    milo ais dan susu
    10. Nama kawan baik.
    imra, anum dan pika
    11. Nama fb korang ?
    Sally Salima
    soalan dari siti nur tampawan
    1) Nama penuh?
    Noor Salimah binti Sumathi
    2) suka makan apa?
    nasi ayam
    3) suka fb atau twitter atau blog?
    fb dan blog
    4) minat korea???
    sikit2 la
    5) Sekolah kelas apa Depan,tengah atau hujung
    depan dan tengah
    6) ada suka kat sapa2 x?
    ade.. rahsia
    7) kenapa awak berblogging
    berkenalan dengan kawan2 baru dan baca entri blogger2 yang lain
    8) Kalau gi luar negara korang nak gi mana??
    Korea dan Paris
    9) minat artis apa?
    semua artis di malaysia, singapore dan luar negara
    10) apa pendapat awak tentang blog saya
    comel
    11) sapa blogger yang awak jadikan idol??
    kakak angkat iema (kaq dayah)
    soalan dari Marniey
    1. Kenapa buat blog? Kenapa? *nak sangat tahu ni* :P
    lecturer iema yang suruh buat blog.. boleh gitu jawapan nye.. tujuan buat blog nie sebab nax dapat kan markah tambahan dalam subjek akaun masa belajar dulu
    2. Hobi dikala masa lapang selain update blog?
    menonton televisyen
    3. Gadget yang sentiasa menjadi idaman kalbu?
    phone
    4. Suka buku? Novel? atau apakah?
    novel
    5. Kids or babies? Why?
    kids asal kan tax nakal.. babies... so cute ^^
    6. Kata semangat yang sentiasa menjadi pegangan diri?
    jangan hipokrit.. jadi diri sendiri
    7. Single or taken? >.<
    single
    8. Kalau ada duit 1 juta nak buat apa?
    nax beli coklat banyak2 dan bagi max abah p umrah
    9. Impian?
    nax bahagiakan max abah
    10. Apa yang buat korang rasa happy?
    dapat jumpa orang yang iema suka
    11. Sekarang pakai baju kaler?
    biru

    Hello Jun

    Large
    hye
    update entry jap setelah cuba renovate blog iema lagi satu
    kat blog toe khas untuk freebies je
    nax letax freebies kat blog nie, iema dah disable right click
    malas nax ubah pape dah kat blog nie
    tukar template? mungkin lambat lagi

    pagi tadi tangan dox gatal buat background sendiri
    bile dah start, tax berhenti la kan
    lepas toe sambung renovate blog toe..
    otak dah blur tax tawu nax buat ape dengan blog toe
    ape lagi, upload icon2 chomel kat photobucket
    hihi... iema memang minat kumpul icon2 chomel
    nanti iema kongsi kat blog iema toe k
    tunggu je la...

    ei, dah masuk bulan Jun la.. cepat masa berlalu kan
    iema nax wish happy birthday buat sahabat2 iema
    1 Jun = Iqa (kawan sekolah rendah)
    6 Jun = Hajar (kawan sekolah menengah)
    10 Jun = Erin (sepupu iema)
    16 Jun = Iema le... hihi
    18 Jun = Syafiq (sekolah rendah di Sungai Udang, Melaka ->darjah 1)
    22 Jun = Liza (kawan sekolah menengah)
    26 Jun = Atie (kawan kolej)
    hah... iema ingat lagi taw hari jadi korang.. tax kan lupa..
    walaupun tax pernah jumpe semenjak tamat belajar sekolah rendah dan menengah

    ade yang birthday dia bulan Jun nie??
    komen cikit.. nax kenal2 jugax ^__^
    HAPPY BIRTHDAY UNTUK AWAK!!