PENCARIAN BLOGLIST 2013 BY AFRAA

TAMAT
hye
jom join
klik banner kat atas toe ye
20 pemenang akan di masukkan dalam bloglist Afraa
iema nax tag :-
http://aireynhistorylife.blogspot.com/
Tarikh Tamat :- 11 March 2013

Kucing ku Gendut

Tumblr_m5yigvxrow1r145nho1_500_large
hye
selamat malam
sebelum iema nax log out iema nax update tentang kucing kesayangan family iema nie
nie si gendut duduk dalam bakul nasi max iema
bawah bakul toe ade kotak tepung gandum
die nie sebenarnye suke kotak
asal ade kotak kat rumah nie, confem die rasmikan dulu
kalau tax masuk dalam kotak, duduk atas kotak pun jadi la
asalkan die rasmikan kotak toe dulu

nie gare2 ade bakul toe
lagi pulax bakul toe tax ade isi ape2
die pun ape lagi masuk terus
penuh kan satu bakul untuk die.. haha

nie die tengah maen sendiri
maen cekau n gigit bakul
kadang2 dah penat maen sendiri, die tertidur terus dalam bakul toe
kalau jual mesti laku
macam jual nasi lemax.. hihi

hah yang nie la iema katekan dulu
die pandai cari makanan sendiri
naex atas meja, cari makanan die lepas toe makan kat situ
tax padan dengan kucing
makan nax atas meja...
tuan die pun jarang gune meja kalau nax makan

ok la, iema dah mengantox... nax masuk tidur
bubye, gud nyte... assalamualaikum...

SEGMENTS: MY CUTE PETS BY AFFY AND ANGIELA

TAMAT
hye
jom join segmen mereka berdua
klik banner kat atas nie ye
Haiwan Cute Iema
Kucing
nie kucing kesayangan family iema
ade lagi tujuh ekor
tapi susah nax amik gambar
kucing2 nye tax mesra alam ^^
Tentang Haiwan Nie
name die panda.. kenape name nye macam toe, tengox la bulu die hitam putih... kalau panggil confem die sahut... haha... sebenarnye ade banyak name kucing iema nie.. antaranye, gendut, buntal, dan pendek... gambar nie tax nampax die buntal sebab die leper kan badan die.. nape pendek sebab ekor die pendek... kalau panggil pendek, confem die goyang ekor die yang chomel toe... hihi ^^

kucing iema nie pandai cari makanan sendiri... die makan atas meja... makan dengan max n ayah iema... percaya tax?? tax percaya kena percaya jugax... memang realiti... die akan naik atas meja, makan makanan die yang iema dah siap gaul nasi dengan ikan... die nie selagi tax makan 2 kali, die akan terus cari makanan... 1st round bagi makan kat luar... 2nd round nanti die masuk rumah naik atas meja, makan lagi... lepas toe die terbongkang kat atas meja depan atau atas almari... cukup tidur 5 jam, die bangun mintax makanan lagi... perkara same jugax akan terjadi sepanjang hari... paling sikit makan satu hari, 4 kali makan... paling banyak 5 atau 6 kali sehari... 

die nie suke rempat ape2 kat singki... kalau siang ikan atau ayam, mesti kena tutup atau buang terus... kalau tax nanti die gonggong kehulur kehilir plastik nye... habis satu rumah berbau... die nie bijak.... kalau die nax pergi membuang isi perut die, die akan tunggu kat pintu suruh di buka pintu... nanti nax masuk, die tunggu kat pintu jugax... nanti bukax pintu, terus die serbu... itu kalau waktu malam... kalau siang, kalau die dah keluar memang susah nax suruh die masuk... kena kejar die satu rumah... kadang2 sampai rumah jiran kejar die... panjang akal die kalau keluar siang... 

die nie takut dengan adik2 iema... sebab adik2 suke acah die... takut2 kan die... tapi kalau time tidur (malam), die akan tidur kat sisi adik iema... takut2 sayang jugax die dengan adik iema... yang tax boleh tahan dengan die nie, kalau ade orang datang die akan sembunyi... kalau orang toe nax balik dan dah berada di halaman rumah, die akan keluar dari tempat persembunyian die toe dan tunggu di sebalik cermin pintu rumah iema... pandai pulax kucing aq sorang nie... haha... ok la, toe je tentang haiwan cute iema nie... 

SAYANG PANDA, GENDUT, BUNTAL, PENDEK SELAMA-LAMANYE!!!
Tarikh Tamat :- 24/03/2013

Tutorial Cantikkan Title Sidebar versi kedua

Tumblr_mhpo9xxpwa1rh8zv4o1_250_large
hye
iema nax tunjukkan cara cantikkan title sidebar versi kedua


 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML -> Tick Expand Widget Templates
 ctrl + f, cari kod nie
h2 {
 copy dan paste kod nie di bawah kod yang korang cari tadi
border-top: 2px solid #ff3399;
border-bottom: 2px solid #DB944D;
background:url('URL BACKGROUND') center;
text-align:center;
font-size:18px;
padding: 1px;
margin: 5px;
color merah ketebalan border
color oren ubah jenis garis border di SINI
color kuning ubah color border
color hijau kalau tax nax background, boleh kosongkan bahagian toe
color biru muda boleh ubah ke left atau right
color biru size font di sidebar
 dah siap edit, preview dan save
selamat mencuba 

Tutorial Cantikkan Title Post versi kedua

385997_268086613238555_1500022030_n_large
hye
iema nax tunjukkan cara cantikkan title post versi kedua


 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML -> Tick Expand Widget Templates
 ctrl + f, cari kod nie
h3.post-title, .comments h4 {
 copy dan paste kod nie di bawah kod yang korang cari tadi
border-top: 2px solid #ff3399;
border-bottom: 2px solid #DB944D;
background:url('URL BACKGROUND') center;
text-align:center;
font-size:18px;
padding: 1px;
margin: 5px;
color merah ketebalan border
color oren ubah jenis garis border di SINI
color kuning ubah color border
color hijau kalau tax nax background, boleh kosongkan bahagian toe
color biru muda boleh ubah ke left atau right
color biru size font di sidebar
 dah siap edit, preview dan save
selamat mencuba

Tutorial Background pada Sidebar

202_large
hye
iema nax tunjukkan cara letak background pada bahagian sidebar pulax
 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML -> Tick Expand Widget Templates
 ctrl + f, cari kod nie
.sidebar .widget {
 copy dan paste kod nie di bawah kod yang korang cari tadi
background : url('URL BACKGROUND') center;
 dah siap edit, preview dan save
selamat mencuba 

Tutorial Background pada Body/Post

65246_605184636175328_1382380148_n_large
hye
iema nax tunjukkan cara letak background pada bahagian post
 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML -> Tick Expand Widget Templates
 ctrl + f, cari kod nie
.post {
 copy dan paste kod nie di bawah kod yang korang cari tadi
background : url('URL BACKGROUND') center;
 dah siap edit, preview dan save
selamat mencuba 

Segmen : Bloglist March

TAMAT
ei awak... ye, awak la yang bace entry nie 
awak buat ape  dah join belum segmen nie 
kalau belum cepat tekan banner kat atas toe
jom join ramai2 
YOU COMMENT , I FOLLOW

Kucing Lagi!!!

Tumblr_mieffolaqh1qhg77no1_500_large
hye
selamat petang semuanye
arie nie iema nax sambung cerita tentang kucing jiran iema nie
yang belum dan tax perasan entri sebelum nie
jom jengah entri kat bawah nie
 http://iema90.blogspot.com/2013/02/kedekutnye.html

pagi tadi jiran iema toe datang rumah nax beli sarapan
max iema nie setiap pagi ade la buat sikit2 sarapan untuk hantar ke kedai
alhamdulillah, rezeki kami sekeluarga...
jiran iema toe setiap pagi datang rumah
kalau datang nax beli, mesti die dulu nax kena layan
ingatkan dah siapkan untuk die, die nax balik cepat
harem... datang pukul 7.00 pagi.. balik 8.00 pagi
datang pukul 6.30 pagi... balik tetap 8.00 pagi jugax...
datang rumah dox mengumpat je tawu
yang max iema nie layan je walau dah lambat nax hantar ke kedai

iema kalau dah siap buat kerja semua
turn bagi kucing2 iema makan pulax
pukul 7.30 pagi waktu kucing2 iema makan
pagi nye... hihi kucing iema makan 2 round waktu pagi
nanti lagi sekali pukul 10.30 pagi pulax
al maklum la kucing2 dah besar, selera makan kuat

tax lame toe semua kucing2 iema masuk dalam rumah
pelik la kan, baru bagi makan maseh masuk kacau orang lagi
iema p la jengah luar kot2 makanan die dah habis ke kan
rupanya kucing2 iema tax dapat makan sebab kucing jiran iema toe ade
pergh... melampau sangat
iema suruh ayah iema bagi makan lagi
yang max iema nie tanye kenape
iema bagitahu la kucing hitam toe ade
max iema boleh pulax tanye kucing sape
tapi tax ape la, naseb baik max iema buat2 tax tawu

dengan selamba iema jawap, kucing mak ngah la ( jiran iema toe )
tapi jiran iema toe boleh jawap macam nie
alahai, kucing nie... mati tax jugax
pergh... die boleh jawap macam toe
ingatkan die nax jawap
alahai, kucing nie makan kat sini pulax... k la nax balik bagi kucing makan
harem... tax ade nye...
teruk benor perangai... kejam sungguh