Mega Exclusive GiveAway

TAMAT

hye...
iema join GA nie
nax join, klik banner kat atas toe ye
iema tag :-
 http://mystiquelolita3298.blogspot.com/
 http://auniqarya90.blogspot.com/
 http://nura-qyra.blogspot.com/
 http://qelaramlee.blogspot.com/
 http://lynnlinda.blogspot.com/
Tarikh tamat :- 16/02/2013

Luahan Hati

hye
selamat petang semuanye
arie nie mood iema bercampur baur
      
hah nampax kan muka2 iema arie nie
sebenarnye di sebalik iema ok, happy
fikiran iema sentiase dengan pelbagai masalah
macam2 nax di fikirkan

salah satunye, kawan pinjam duit
dah sebulan die pinjam, sampai sekarang tax pulang2 lagi
bile mesej atau telefon, die akan cakap macam nie
"nanti kite masukkan kalau free"
tax kan la dalam sebulan toe memanjang busy je
tax kan la, tax ade mase lapang nax p bankin duit toe
no akaun dah mintak banyak kali, tapi masuk tax jugax duit nye
geram pun ade jugax

mase pinjam toe senang je die nax pinjam
die mintak tolong time iema demam arie toe
iema ingat lagi tarikh iema demam, 26 Dis 2012
sekarang dah 31 Jan 2013, dah akhir bulan pulax toe
esok dah masuk bulan dua
asek iema yang p tanye die pasal duit yang dipinjamnye toe
iema pulax yang terhegeh-hegeh cari die, bukan die yang cari iema

walaupun jumlah yang dipinjamnye tax banyak mane pun
kalau tambah bayar PTPTN iema dah ok sangat dah
kalau kumpul kredit yang iema mesej telefon die toe, dah boleh jugax tambah lagi sikit untuk bayar PTPTN

nie susah gile nax contact die lagi
bile telefon, tax angkat... bile mesej, langsung tax reply
niat di hati, nax tolong die... tapi macam nie die buat kat kite
adik iema jangan kate, arie2 die tanye bile kawan nax pulangkan duit toe
sebab time kawan nax pinjam toe, iema mintak tolong adik iema hantarkan duit toe
sanggup tawu adik iema tinggalkan kerja die kat bengkel semate2 nax tolong akak die nie yang tax berdaya mase toe
sampai hati qow kawan buat kawan qow macam nie 

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

TAMAT

hye
iema nax join segmen nie
korang nax join klik banner kat atas toe ye
Jangan Kau Lepas - Alexa
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini
oh..
Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak di sini
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakanmu
Bila kau tak di sini
oh..
Izinkan aku berlutut mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku berharap dirimu kembali
Dan kembali
Dan kembali lagi
[Reff:]
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku
dan jangan kau lepaskanku darimu
Ho..ho..ho..ho..
iema tag :-
http://najwaatiqahworld.blogspot.com/
http://cik-rainbow.blogspot.com/

Tutorial Link Hover

hye
iema nax buat tutorial lagi
korang nampax gambar di atas
bile korang halakan cursor kat link toe, ade garisan kat atas dan bawah link toe
nax buat jugax
jom follow tutorial nie
 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML -> Tick Expand Widget Templates
 ctrl + f, cari kod nie
a:hover {
 kalau kat bawah dia ade kod lain, delete dan gantikan dengan kod nie
border-top: 2px dotted #ff8fc1;
border-bottom: 2px dotted #ff8fc1;
}
color oren ubah ketebalan border
color hijau ubah jenis border di SINI
color biru ubah warna korang inginkan

 dah siap edit, preview dulu dan save
selamat mencuba 

Tutorial Search Box

hye
iema nax kongsi tutorial nie kat korang semua
ade 2 cara nax letax search box kat blog

CARA PERTAMA
log in blog -> Dashboard -> Layout -> Add a Gadget -> Add Search Box

CARA KEDUA
Dashboard -> Layout -> Add a Gadget -> HTML/Javascript
copy dan paste salah satu kod di bawah
 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c

yang biase
<center><form action="/search" id="searchThis" method="get" style="display: inline;">
<input id="searchBox" name="q" onclick="this.value=''" style="background: #ffffff;
color: #000000;
font-size: 13px;
height: 20px;
width: 190px;" type="text" value="Cari Apa Disini?" /><input id="searchButton" style="background: #ffffff;
border-color: #cccccc;
color: black;" type="submit" value="search" /></form></center>
yang berwarna dan tulisan lebih menarik
<center><form action="/search" id="searchThis" method="get" style="display: inline;">
<input id="searchBox" name="q" onclick="this.value=''" style="background: #DB944D;
color: #000000;
font-family:Kristen ITC;
font-size: 13px;
height: 20px;
width: 190px;" type="text" value="Cari Apa Disini?" /><input id="searchButton" style="background: #DB944D;
border-color: #ff3399;
color: black;font-family:Kristen ITC;" type="submit" value="search" /></form></center>
color biru muda, color background pada kotak seacrh box
color hijua tua ,color tulisan
color oren ,jenis tulisan
color hijau muda ,ayat korang
color biru ,color background pada button search
color kuning,color border pada button search

dah siap edit save
selamat mencuba 

Tutorial Letak Widget Weheartit dalam Blog

hye
arie nie ade yang bertanye tentang weheartit macam kt blog iema nie

 nie la widget galeri weheartit toe

macam mane nax letax widget nie kat blog??
jom follow tutorial nie
 log in Weheartit
(sama ade guna akaun facebook atau twitter korang sendiri)
 halakan cursor pada nama korang dan klik account settings

 settings dan klik goodies
 scroll ke bawah sikit
 korang akan jumpe macam kat gambar di bawah
 yang iema kotakkan color merah, copy kod toe dan paste kat notepad dulu ye

 log in blog -> Dashboard -> Layout -> Add a Gadget -> HTML/Javascript
 pada ruangan content, paste kod yang korang copy tadi
 siap terus save 

Tutorial Blockquote Hover Tanpa Shadow

Tumblr_mkf21e3riz1s9ir6ao1_r292_500_large
hye
arie nie iema nax tunjuk cara blockquote tanpa shadow
kalau korang nax ade shadow, pergi kat tutorial nie
 Tutorial Blockquote Hover

lihat gambar di atas
sebelum dan selepas hover bentuk border nye berubah kan
nax macam toe, jom follow tutorial nie
 P/S : nax copy, highlight dan guna ctrl + c
 Dashboard -> Template -> Edit HTML
 ctrl + f, cari kod nie
.post blockquote {
 kalau tax jumpa kod toe korang kena tambah la
 macam mane nax tambah, cari kod nie, Ctrl + f (untuk memudahkan pencarian)
.post-body {
  copy dan paste kod di bawah nie betul2 di atas kod yang dicari tadi...
kalau ade kod di no   tadi, just copypaste kod yang lain yang ade di bawah nie
.post blockquote {
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
background:url(URL BACKGROUND SEBELUM HOVER) center;
border-top: 2px solid #FF3399;
border-left: 2px solid #FF3399;
border-right: 2px solid #FF3399;
border-bottom: 2px solid #FF3399;
margin:1em 20px;
padding: 5px;
}

.post blockquote:hover {
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
background:url(URL BACKGROUND SELEPAS HOVER) center;
background-position:center;
background-repeat:repeat;
}
color oren dan color biru korang pilih bentuk border korang di sini
 Tutorial Bentuk-Bentuk Border
color hijau dan color kuning tukar background yang korang inginkan

 kalau nax letax background color je... 
 tukar kod nie
background:url(URL BACKGROUND SELEPAS HOVER) center;
ke kod nie
background:#ffffff;
 dah siap edit, preview dulu
tax ade pape error, terus save
selamat mencuba