Sepupuku Suamiku

hye
iema kembali update blog
sowie la ye dah lame sangat tak update blog nie
sejak dah ada novel kat rumah nie, laptop langsung tak pandang

hari toe p pinjam novel kat kakak sepupu iema
cadangnya nak pinjam 1 novel je
sampai rumah kakak sepupu, 7 biji novel iema bawak balik
kalau diikut kan nak bawak balik semuanya
kang tamak pulak... tak cukup nanti bakul motor
tak tawu nak baca yang mana 1
ok la toe, 2 atau 3 minggu lagi boleh datang pinjam lagi

masa tengah pilih2 novel toe, iema tertarik satu tajuk novel nie
"Sepupuku Suamiku"
sebelum nie iema ada bermimpi yang jodoh iema dengan sepupu iema sendiri
tapi tak pasti la siapa sepupu iema toe
dalam mimpi toe, wajah dia tak berapa jelas 
bila terjaga, iema mula berfikir
betul ke nie? siapa kah dia?
bila diingatkan kembali, iema tak ada sepupu yang umur dalam 20 tahun ke atas atau belum kahwin
belah mak, semua sepupu iema dah kahwin
belah abah, masih kecik, budak2 lagi
ke ada sepupu iema yang belum iema kenal erk?
nak tanya mak atau abah, macam pelik pulak jadinya nanti

iema baru start baca novel toe malam tadi... kalau di ikutkan apa yang iema baca

yang perempuan toe memang menaruh harapan dengan sepupu dia...tapi sepupu dia bertunang dengan perempuan pilihan hati dia...bila majlis perkahwinan makin hampir sepupu dia tiba2 putus tunang... sebab perempuan toe pilih lelaki lain...disebabkan tak nak batalkan majlis yang tinggal 2 minggu lagi toe dan tak nak dapat malu, mak dia buat keputusan majlis diteruskan dan pengantin perempuan diganti dengan sepupu yang memang menaruh harapan dengan lelaki toe...
lepas balik honeymoon, kat airport yang isteri nie pergi tandas...tiba2 si suami nie terjumpa bekas tunang dia...start dari situ, bekas tunang dia mula menganggu dia..asik call, yang isterinya pulak dah mengandung...

kalau nak tawu kisah seterusnya, p la beli novel toe ye
nanti iema cerita tak best pulak nanti...
yang pasti, memang kelakar..siap iema ketawa dan senyum sorang2 lagi
iema ketawa pelan2 taw, boleh gitu...
kang nanti mak abah iema kata iema gila.. sadiss
nasib baik la kat rumah nie jarang orang sangat
kalau ikut mimpi iema toe, bila iema dah fikir banyak2 kali, kalau itu yang akan terjadi mungkin dia la jodoh iema... walau iema tak pasti siapa dia... jodoh tak boleh nak tolak... itu la yang ditakdir untuk kita... apa pendapat korang pulak?

10 comments:

Farah Waheda Wahid said...

sinopsis novel ni agak menarik... pernah belek2 dulu tapi tak beli...he he he...

Iema Gurlz said...

@Farah Waheda Wahid hihi
kite pulax tak beli. kite pinjam je... hihi ^^

Nadya Dyana said...

Da bace. Mmg best^^

Maria Firdz said...

Pernah terbaca sipnopsis novel ni.. Tpi x smpt pun nk layan novel skrg nih...

Mysara Ab Rahman said...

mai teringin nk baca tp xnk baca..hee..sbb dulu 1st love mai sepupu mai sndri..hmpr 4 thun bercnta n kami putus sbb pk fmly..sbb klu bley fmly suh carik org luar..wlupn dye dh khwin tp smpi skrg kami saling-myokong satu sama len..tu tkut klu baca sdey nt..hee

Iema Gurlz said...

@Nadya Dyana kan2
mcm2 perasaan ada ble bace novel nie :) :(

Iema Gurlz said...

@Maria Firdz xpe, nty ade mse boleh layan ^^

Iema Gurlz said...

@Mysara Ab Rahman la ye ke
jgn sedih2 taw
kuat kan semangat k ^^

Amie Hawa said...

huhuhu terbaik sy suka novel sepupuku suamiku .. byk kli dah sy baca tak jemu2

Iema Gurlz said...

@Amie Hawa kn.. same la.. mmg best :)