Nyam Nyam Nyam Sedap nye

Aeff3b7a-343b-41c7-9f36-469a2aeb2032_large
wah
nampax sedap kan cupcake nie
color pink gitu siap butterfly dan flower lagi
macam blog iema nie pulax.. ok... perasan jap..
gambar2 yang iema post kat blog nie, iema amex semua dari Weheartit
korang boleh log in jugax gune facebook atau twitter korang
kalau korang da ade akaun weheartit toe boleh la follow iema sekali 
promote jap 

malam tadi iema sibuk buat kuih nie
putu ayu / puteri ayu
entah mane satu name nye... layan aje

kalau dulu suke makan kuih nie... sekarang dah kurang sikit sebab dah jemu
bahan2 die senang je... sukatan pun senang nax ingat
iema makan hijau die je.. iema tax minat makan kelapa parut macam toe je
air kelapa, isi kelapa memang hantu
pantang jumpe air kelapa muda.. 
Bahan2 nye :-
  • telur 3 biji
  • gula aising 250 g
  • tepung 300 g
  • ovalette 2 sudu
  • santan 1 kotak
  • pewarna hijau (tambah dalam santan)
kalau iema suke guna daun pandan... daun pandan toe di belender amex air die je
  • kelapa parut
  • minyak untuk sapuan pada acuan
cara buat :-
  • pukul telur dengan gula sampai kembang.. masukkan ovalette... 
  • masukkan selang2 antara tepung dan santan... nie tax perlu pukul lagi... just kacau gune senduk je
  • dah sebati... masuk dalam mangkuk acuan kukus selama 20 - 25 minit..
  • sebelum toe, acuan dah di sapu minyak supaya kuih tax melekat dan dah letax kelapa parut
selamat mencuba
bye 

4 comments:

Siti Zulaikha Shuib said...

bahaya bukak blog ni time bulan puasa. mencabar haha..
teringin nya nk makan puteri ayu tu, =(

Iema Gurlz said...

@Siti Zulaikha Shuib hihi
itu la cabaran die
try la buat... senang je ^^

MarnieyZ said...

wahh, sedapnya kuih tu. Mintak satu. hihihi

Iema Gurlz said...

@MarnieyZ satu je ke??
cukup ke??
hihi ^^