Karenah Orang

Kitten-licking-his-paw_large
hye2
sekian kali nye iema p bandar buat kali kedua
semalam dah p shopping, arie nie pun shopping lagi
semalam turn max iema beli barang, arie nie turn adik iema pulax
parah2.. naseb baik la sorang adik nye... adik yang banyak karenah
eh2, iema ade 2 adik la... tapi yang sorang toe dah pandai hidup berdikari
pandai2 la die beli sendiri kalau nax pape kan
nie, yang sorang lagi nie memang tax dapat nax kawal cikit
iema sendiri pun tax boleh nax agax ape yang die suke dan tax suke
naseb qow dapat akak yang baik nie diq...
akak yang baik hati dan penyayang... *perasan... haha

padahal, semalam iema tanye die taw nax beli pape tax
die sendiri kate tax ade... iema pun ok je la
sampai malam je, die hulur duit suruh beli stox makanan lagi
aduh... pening kepale dengan adik aq sorang nie
sabar aje je la... itu 1 hal.. 1 hal lagi, iema yang p sorang.. die tax nax ikut...
kalau macam toe gaye nye, iema le kena pilih sendiri stox makanan nye kan

pilih sendiri pun satu masalah jugax... kena beli ikut rase tekak die je
nanti salah beli, dah die tax nax makan pulax
tapi alhamdulillah, buat mase nie ape iema beli die suke
suke nye iema.. suke nye iema...
tapi die tax tawu cara iema pilih

contoh iema nax beli nugget
iema bukan jumpe pakai amik je taw... kena tengox perisa... kena pikir dulu
kurang2 20 minit nax pilih...*macam pilih baju pulax.. huhu
rase2 macam nax amex spicy... iema amex..
nanti dah gerax ke tempat lain, patah balik semula tempat tadi...
pikir lagi... letax balik yang spicy amex yang original pulax...
gerax kat tempat lain.. belum sempat nax pilih barang lain, dah patah balik kat tempat nugget semula... tukar amex spicy semula..
kalau dah kali ketiga pilih memang tax kan tukar la...
kalau asex tukar je, sampai malam tax balik rumah.. huhu
itu baru pilih nugget, baru 1 jenis stok... belum pilih barang2 lain lagi

lepas shopping tadi iema dox tunggu bus
sementara tunggu bus, iema dapat la tengox karenah2 orang ramai
ade satu benda je yang sama antara diorang
nax tawu ape?? setiap sorang bawak beg KFC.. haha
lalu orang nie, bawak beg KFC.. lalu orang toe, bawak beg KFC...
padahal kan nax ke KFC toe kena melintas jalan besar dulu...
sanggup kan diorang... kalau dulu, iema sanggup la, sekarang dah tax payah lagi...
beli je segera kat pasar raya, lepas toe goreng sendiri kat rumah
banyak dapat.. jimat

2 comments:

marniey zul said...

rambut sma hitam, hati lain2. :) weeeee.