Bikin Panas Je

Elegant-cupcakes-in-ice-cream-cone_large
Gud morninx
arie nie rase terajin pulax nax online pagi2
biase nye online petang je
entah ape mimpi arie nie

ok, pagi nie atie iema membara2 sampai rase dah nax meletop dah
mane tax nye, sakit tawu atie nie 
datang rumah orang bagi salam banyak kali, tax di sahut2 nye
pintu terbukak luas.. tb bukak cerita karton
ade orang pulax toe
mase iema tengah bagi salam, dengar orang dewasa berbual dalam bilik *kot
sebab tax nampax orang nye
ade anax2 die je kat situ, entah ape entah diorang buat

anax2 die boleh tahan pekak la 
orang bagi salam tax dengar kan
bukan pekak lagi... pekak badak sumbu terus 
geram iema pagi2 nie 
sekuat2 tidak iema bagi salam, tax dengar jugax
yang keluar orang rumah sebelah ade ar 
hah.. nampax kan kat situ... betul iema kate orang rumah toe pekak
nax aje tinggalkan makanan toe kat depan pintu toe
tax pun masuk p dapur salin kan makanan toe kat pinggan
baru diorang sedar iema datang kot kan
pakal je tax boleh masuk tanpa izin 
kang macam pencuri pulax.. kite pulax yang di salah nye 

ok, tahap kesabaran iema dah mula hilang 
iema tarik nafas panjang2, iema bagi salam sekuat2 atie iema
hah, baru ade dengar orang jawap salam
pergh, datang kat iema dengan muke selamba
iema bagi makanan toe terus blah... sakit atie tawu...
elox2 iema ikhlas datang rumah die, jadi menyampah tengox muke tuan rumah toe
lepas nie, jangan harap nax iema tunggu kalau tax di sahut salam
iema bagi salam 3 kali, tax bersahut jugax
iema letax je makanan toe nanti kat depan pintu
peduli ape iema... sekali boleh di maafkan, kali kedua jangan harap 

kalau rumah toe rumah besar atau rumah banglo, boleh diterima kalau tax dengar bagi salam..
nie rumah mesra rakyat, besar mane la rumah nye...
bagi salam pun tax dengar..
sah, orang rumah toe pekak badak sumbu 

8 comments:

Carlos Santiago said...

maybe duk sibuk berada di alam mimpi kot.positif positif

MarnieyZ said...

hahaham kesian iema. Tapi tak baik berprasangka buruk dekat org. Mgkin ada hal, mana tau nti kalau iema dtg belum sempat bg salam dah jemput iema masuk. hihihi.

Iema Gurlz said...

@MarnieyZ itu kalau je...
kalau benda same terjadi, iema wt mcm toe..
hihi.. kalau yg toe, xpe... kot2 bley tumpang sekali sarapan ^__^

Normi Nieza said...

sabar lah eima...

AyueJean AJ said...

Marah sangat ni...
banyak2 kan bersabar..
Lain kali letak je depan pintu..
hehhehe..

Iema Gurlz said...

@AyueJean AJ marah le...
bg salam x di sahut...
pg2 wt org sakit atie
toe la lepas nie, letax je depan pintu
pdn muke ^__^