SEGMENTS: MY CUTE PETS BY AFFY AND ANGIELA

TAMAT
hye
jom join segmen mereka berdua
klik banner kat atas nie ye
Haiwan Cute Iema
Kucing
nie kucing kesayangan family iema
ade lagi tujuh ekor
tapi susah nax amik gambar
kucing2 nye tax mesra alam ^^
Tentang Haiwan Nie
name die panda.. kenape name nye macam toe, tengox la bulu die hitam putih... kalau panggil confem die sahut... haha... sebenarnye ade banyak name kucing iema nie.. antaranye, gendut, buntal, dan pendek... gambar nie tax nampax die buntal sebab die leper kan badan die.. nape pendek sebab ekor die pendek... kalau panggil pendek, confem die goyang ekor die yang chomel toe... hihi ^^

kucing iema nie pandai cari makanan sendiri... die makan atas meja... makan dengan max n ayah iema... percaya tax?? tax percaya kena percaya jugax... memang realiti... die akan naik atas meja, makan makanan die yang iema dah siap gaul nasi dengan ikan... die nie selagi tax makan 2 kali, die akan terus cari makanan... 1st round bagi makan kat luar... 2nd round nanti die masuk rumah naik atas meja, makan lagi... lepas toe die terbongkang kat atas meja depan atau atas almari... cukup tidur 5 jam, die bangun mintax makanan lagi... perkara same jugax akan terjadi sepanjang hari... paling sikit makan satu hari, 4 kali makan... paling banyak 5 atau 6 kali sehari... 

die nie suke rempat ape2 kat singki... kalau siang ikan atau ayam, mesti kena tutup atau buang terus... kalau tax nanti die gonggong kehulur kehilir plastik nye... habis satu rumah berbau... die nie bijak.... kalau die nax pergi membuang isi perut die, die akan tunggu kat pintu suruh di buka pintu... nanti nax masuk, die tunggu kat pintu jugax... nanti bukax pintu, terus die serbu... itu kalau waktu malam... kalau siang, kalau die dah keluar memang susah nax suruh die masuk... kena kejar die satu rumah... kadang2 sampai rumah jiran kejar die... panjang akal die kalau keluar siang... 

die nie takut dengan adik2 iema... sebab adik2 suke acah die... takut2 kan die... tapi kalau time tidur (malam), die akan tidur kat sisi adik iema... takut2 sayang jugax die dengan adik iema... yang tax boleh tahan dengan die nie, kalau ade orang datang die akan sembunyi... kalau orang toe nax balik dan dah berada di halaman rumah, die akan keluar dari tempat persembunyian die toe dan tunggu di sebalik cermin pintu rumah iema... pandai pulax kucing aq sorang nie... haha... ok la, toe je tentang haiwan cute iema nie... 

SAYANG PANDA, GENDUT, BUNTAL, PENDEK SELAMA-LAMANYE!!!
Tarikh Tamat :- 24/03/2013

18 comments:

Sherlyanna angiela Martin said...

kak Iema,, cute nya Panda.. lucu bila kak Iema cerita kucing comel ni pandai bersembunyi kalau ada org datang,, kalau tiada baru mahu keluar dari persembunyian dia.. comelnya... hehe.. terima kasih join.. jangan lupa follow sponser ya.. ini dia senarai peserta.. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/senarai-peserta-segments-my-cute-pets.html

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/02/segments-my-cute-pets-by-affy-and.html

Affy Martin said...

done follow.. good luck.. :D

Setiasmile said...

salam..
hye..
datang ziarah pet anda...
jom ziarah pet saya plak..
hehhee....

http://setiasmile.blogspot.com/2013/02/segments-my-cute-pets-by-affy-and.html

Iema Gurlz said...

@Setiasmile wslm... tq ^^
iema pun da jengah blog awk ^^

eCha said...

wahh... bulunye same cam kucing saye lah.. ada hitam n putih... hehe... dulu saye pon ada name gendut jugak.. tapi sekarang dye dah matii.. :(

izah :) said...

datang singgah dari segmen yang sama .comelnya kucing awak .hihi .

Iema Gurlz said...

@eCha hihi.. kan2.. la cian nye, jgn putus ase... bela kucing lg ^^

Nur Farah Hana said...

eh sama lah ngan meow farah.... ada org datang umah je semua berlari masuk bilik n duduk kat atas katil, sampai org balik baru meow kuar....

dtg dari segmen yg sama...
http://farahsdiaryonline.blogspot.com/2013/02/segments-my-cute-pets-by-affy-and.html

Iema Gurlz said...

@Nur Farah Hana hihi... kucing ite serupa ^^
btw, tq :)

Sherlyanna angiela Martin said...

APA KHABAR.... SINGGAH LAGI... ADA SPONSOR BARU... JANGAN LUPA LIKE PAGE DAN FOLLOW BLOG CIK WANNY... HARAP TIDAK MENYUSAHKAN...
http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/segments-my-cute-pets-by-affy-and.html

TERIMA KASIH...

Iema Gurlz said...

@Sherlyanna angiela Martin khabar baik... alhamdulillah...
ade lg sponsor ye, ok nty iema jengah sponsor baru toe... tq ^^

ArifahLee's said...

Dari segmen yg sama. :)

http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/02/segments-my-cute-pets-by-affy-and.html