Kucing Lagi!!!

Tumblr_mieffolaqh1qhg77no1_500_large
hye
selamat petang semuanye
arie nie iema nax sambung cerita tentang kucing jiran iema nie
yang belum dan tax perasan entri sebelum nie
jom jengah entri kat bawah nie
 http://iema90.blogspot.com/2013/02/kedekutnye.html

pagi tadi jiran iema toe datang rumah nax beli sarapan
max iema nie setiap pagi ade la buat sikit2 sarapan untuk hantar ke kedai
alhamdulillah, rezeki kami sekeluarga...
jiran iema toe setiap pagi datang rumah
kalau datang nax beli, mesti die dulu nax kena layan
ingatkan dah siapkan untuk die, die nax balik cepat
harem... datang pukul 7.00 pagi.. balik 8.00 pagi
datang pukul 6.30 pagi... balik tetap 8.00 pagi jugax...
datang rumah dox mengumpat je tawu
yang max iema nie layan je walau dah lambat nax hantar ke kedai

iema kalau dah siap buat kerja semua
turn bagi kucing2 iema makan pulax
pukul 7.30 pagi waktu kucing2 iema makan
pagi nye... hihi kucing iema makan 2 round waktu pagi
nanti lagi sekali pukul 10.30 pagi pulax
al maklum la kucing2 dah besar, selera makan kuat

tax lame toe semua kucing2 iema masuk dalam rumah
pelik la kan, baru bagi makan maseh masuk kacau orang lagi
iema p la jengah luar kot2 makanan die dah habis ke kan
rupanya kucing2 iema tax dapat makan sebab kucing jiran iema toe ade
pergh... melampau sangat
iema suruh ayah iema bagi makan lagi
yang max iema nie tanye kenape
iema bagitahu la kucing hitam toe ade
max iema boleh pulax tanye kucing sape
tapi tax ape la, naseb baik max iema buat2 tax tawu

dengan selamba iema jawap, kucing mak ngah la ( jiran iema toe )
tapi jiran iema toe boleh jawap macam nie
alahai, kucing nie... mati tax jugax
pergh... die boleh jawap macam toe
ingatkan die nax jawap
alahai, kucing nie makan kat sini pulax... k la nax balik bagi kucing makan
harem... tax ade nye...
teruk benor perangai... kejam sungguh 

4 comments:

kecikyaya said...

hehe..ade jgk jiran yg mcm 2..kak iema cane nk buat blog jd cntk mcm blog kak iema ni??sy dh byk kli adjust c2 cni tp x mnjd pown :(

Aminin said...

haha... kadang2 bila terbaca citei pasal kcing n jiran nie rasa nak tergelak pun ada... haha macam2 ek peragai org..susah dpt jiran nie

Iema Gurlz said...

@kecikyaya hihi... ade2...
jiran akq la toe..
ikut la tutorial akq, insyallah jd...
tutorial yg ade toe akq dah pernah gune n tgh gne ckunx nie ^^

Iema Gurlz said...

@Aminin tawu x pe...
mmg susah bg org lain
bg iema senang jumpe org mcm nie ^^