Haiwan Kesukaan dan Kegelian ku

166699_536811586359777_5182640_n_large
hye
selamat petang semua 
iema baru lepas balik dari shopping dengan max iema
alang2 dah keluar, p bank in duet untuk adik iema yang berada kat JB
kate nye nax p beli motor... bank in aje la duet tox depositnye

iema tengah jalan2 tadi jumpe kucing
ya ampun... punye la gemuk... cantik pulax toe bulu die
biase kalau jumpe kucing bersepah2 mesti macam tax teruruskan
kadang2 ade yang berkurap... yang berkurap toe, kesian pun ade jugax
kalau ade makanan kat iema, iema mesti bagi punye
kucing yang iema jumpe tadi, punye la cantik...
die tengah tidur, iema kacau die
siap cakap dengan max nax bawak balik...
comel sangat2... suke kucing 

tapi iema pun ade jugax binatang/haiwan yang iema tax suke
terutamanye yang tax ade kaki, banyak kaki, binatang yang berdarah sejuk, bersisik dan bersayap
binatang apakah itu 
pandai2 la korang teka binatang apakah itu ye
bukan tax suke je, takut dan geli tahap gaban pun ade
bile dah takut toe, rase nax nangis pun ade jugax 
binatang/haiwan yang iema tax suke toe iema ade jumpe
kalau boleh iema nax jerit sekuat-kuat hati iema
tax pun iema nax lari sejauh mane iema boleh
wah, punye la tax suke iema dengan binatang toe 

4 comments:

Nurfaezah Abdullah said...

sy nak keep dolphin as a pet la hehehhe. kalo kucing, ada certain kucing yang sy suka. agak choosy ckit hehe.

jom terjah blog sy: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

Iema Gurlz said...

@Nurfaezah Abdullah huhu..
wah bukan main lg nx bela dolphin ^^

Nur Fatimah Azzahra said...

Tim pun ada juga binatang yg tak suka.. Tapi for the time being, tim bela kucing. adik bela rabbit. hehe..

Jom jalan.. http://holeintheeyes.blogspot.com/

Iema Gurlz said...

@Nur Fatimah Azzahra hihi...
best nye dpt bela rabbit
teringin nx bela jgx.. ^^