Rezeki dan Tolong Kawan Hari Nie

hye
selamat malam semua
korang dah makan belum??
malam nie adik iema belanja KFC...
jarang benor beli makanan nie
sekali beli, macam nie la banyak nye
alhamdulillah rezeki arie nie

arie nie arie kesibukkan iema
abis bersepah semua nota2 kolej
gara2 kawan nax silibus
tax ape la, nax tolong kawan sanggup iema cari
agax pening dan serabut kepala nie mencari silibus
dah la banyak nota2 time kolej dulu

ingatkan lepas abis belajar dulu dah tax guna lagi
ape lagi, iema campur kan semua sekali
dari nota sem 1 sampai sem 5
sekarang nax mencari silibus
amex qow... bertimbun kertas2 nye
kelam kabut jadi nye nax mencari

mula2 ingatkan die nax esok ke nanti2 ke kan
iema punya la amex sehelai susun sehelai
boleh la susun elox2 semula nanti
bile kawan mesej tanye ade jumpe tax
wah,bile di tanye nax bile rupanye kalau boleh nax secepatnye (arie nie)
dengan serta merta iema selongkar kertas2 toe semua
dah tax ade dah nax susun elox2

akhir nye, selesai jugax mencari
walaupun mate nie agax berpinar sikit tengox nota2 lame
tapi ade dua subjek je iema memang tax jumpe silibus nye
dari tujuh kawan nax, iema jumpe 5 silibus je
boleh la, daripada tax jumpe langsung kan

pukul 9.15 malam tadi iema keluar dengan adik naex motor
sampai bandar kota, tunggu kat shell
adik iema tinggalkan iema kat situ terus die p KFC
wah, baik nye adik aq sorang nie nax belanja
ok la kan kalau ade orang nax belanje
rezeki jangan di tolak.. tax baik
lepas hantar silibus toe kat kawan
bailk rumah terus makan, sekarang dah kekenyangan
alhamdulillah
tunggu ayah dengan adik bongsu balik untuk abis kan yang selebih nye
lupe nax tanye kawan toe mana die dapat nombor iema
nombor tax dikenali tibe2 mesej iema petang tadi
tapi dalam mesej toe die bagitahu die sape
senang la iema tawu kan
naseb baik die bagitahu name mase toe
kalau tax memang iema tax layan dan balas la mesej toe

No comments: