Luahan Hati

hye
selamat petang semuanye
arie nie mood iema bercampur baur
      
hah nampax kan muka2 iema arie nie
sebenarnye di sebalik iema ok, happy
fikiran iema sentiase dengan pelbagai masalah
macam2 nax di fikirkan

salah satunye, kawan pinjam duit
dah sebulan die pinjam, sampai sekarang tax pulang2 lagi
bile mesej atau telefon, die akan cakap macam nie
"nanti kite masukkan kalau free"
tax kan la dalam sebulan toe memanjang busy je
tax kan la, tax ade mase lapang nax p bankin duit toe
no akaun dah mintak banyak kali, tapi masuk tax jugax duit nye
geram pun ade jugax

mase pinjam toe senang je die nax pinjam
die mintak tolong time iema demam arie toe
iema ingat lagi tarikh iema demam, 26 Dis 2012
sekarang dah 31 Jan 2013, dah akhir bulan pulax toe
esok dah masuk bulan dua
asek iema yang p tanye die pasal duit yang dipinjamnye toe
iema pulax yang terhegeh-hegeh cari die, bukan die yang cari iema

walaupun jumlah yang dipinjamnye tax banyak mane pun
kalau tambah bayar PTPTN iema dah ok sangat dah
kalau kumpul kredit yang iema mesej telefon die toe, dah boleh jugax tambah lagi sikit untuk bayar PTPTN

nie susah gile nax contact die lagi
bile telefon, tax angkat... bile mesej, langsung tax reply
niat di hati, nax tolong die... tapi macam nie die buat kat kite
adik iema jangan kate, arie2 die tanye bile kawan nax pulangkan duit toe
sebab time kawan nax pinjam toe, iema mintak tolong adik iema hantarkan duit toe
sanggup tawu adik iema tinggalkan kerja die kat bengkel semate2 nax tolong akak die nie yang tax berdaya mase toe
sampai hati qow kawan buat kawan qow macam nie 

2 comments:

mailey jayley said...

sabar ek iema . . normal lah tue . . mai pun dh kena jgk . . smpai skrg org tue blm byr . . mai lg lh . . dr bln 8 thun lepas tau . .

Iema Gurlz said...

@mailey jayley toe la..
pinjam pandai, bayar tax pandai pulax kan
dah terlebih sabar dah nie
sampai org pijak kepala kite